×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Constantijn geeft voorbeeld in emancipatie

In alle lagen worden vrouwen gediscrimineerd

Prins Constantijn was zondagochtend te gast bij NPO-1 WNL op Zondag, waar hij praatte over start-ups in de technologische industrie. "Het was een woelig jaar, er waren ongelooflijk veel kansen. Aan de andere kant was er ook veel frustratie, zoals met de gele hesjes," vertelt de prins over 2018. In zijn privéleven gebeurde er ook veel: "Al mijn kinderen zijn dit jaar naar de middelbare school gegaan."


Prins Constantijn, die erg actief is in de tech-wereld en special envoy is van StartupDelta, legde daarnaast zijn beslissing uit om niet meer mee te doen aan volledig mannelijke techpanels. Het probleem zit volgens de prins in alle lagen van de industrie: "Overal zitten kleine discriminerende factoren. Soms zijn die volledig onbewust. Dan is het een mannencultuur die gewoon niet zo denkt en een vrouw dus niet serieus neemt, terwijl ze juist op een andere manier denkt." Constantijn roept op tot bewustwording, en geeft zelf daarin het goede voorbeeld.

30 december 2018 - 11:11 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties