×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koning neemt kersttoespraak op

Even tussen de verhuizing door

Koning neemt kersttoespraak op

Koning Willem-Alexander heeft donderdag in de bibliotheek van paleis Noordeinde zijn jaarlijkse kersttoespraak laten opnemen door de NOS. De rede wordt zoals gebruikelijk op Eerste Kerstdag om 13.00 uur via radio en televisie uitgezonden.


De Rijksvoorlichtingsdienst heeft geen indicatie gegeven over het onderwerp van de toespraak die de koning voor de zesde keer sinds zijn troonsbestijging in 2013 houdt. Dat paleis Noordeinde is gekozen als plaats van de opname komt omdat het koninklijk gezin aan het verhuizen is van de Eikenhorst in Wassenaar naar paleis Huis ten Bosch. Beide plekken waren niet geschikt om in alle rust de kersttoespraak op te nemen. De bibliotheek van Noordeinde komt niet vaak in beeld, maar was in maart 2001 de locatie waar koningin Beatrix de verloving aankondigde van Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta. De NOS zendt de rede uit op NPO 1 en op Radio 1, en met gebarentolk op NPO 2. Ook op RTL, SBS en andere zenders is Willem-Alexander te zien. De is toespraak is tevens live te volgen op de Facebook-pagina van het koninklijk huis. De herhaling van de NOS-uitzending volgt om 18.00 uur op NPO 1.
21 december 2018 - 08:30 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties