×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Hongaarse president op bezoek bij Koning

De president opent een speciale waterzuiveringsinstallatie

Hongaarse president op bezoek bij Koning

Koning Willem-Alexander krijgt vrijdagochtend een beleefdheidsbezoek van de Hongaarse president Janos Ader. Die komt even langs op paleis Noordeinde op weg naar Berkel-Enschot, waar hij een waterzuiveringsinstallatie gaat openen in de trappistenabdij Koningshoeven.


Dat het Hongaarse staatshoofd helemaal naar Nederland komt vanwege een waterzuiveringsinstallatie heeft een bijzondere reden. Het is namelijk geen gewone installatie die in twee plantenkassen van de vanwege de trappistenbiermakerij bekende abdij is verrezen. Het afvalwater van de bier-, brood- en kaasproductie wordt in een 'Biomakerij' met hulp van tropische planten gezuiverd voor hergebruik elders op het terrein.De methode is ontwikkeld in Hongarije door Biopolus Technologies en wordt nu voor het eerst in Nederland toegepast. De plannen bestonden al langer, maar de regelgeving was nog niet afgestemd op deze nieuwe wijze van waterzuivering waardoor vergunningen lang op zich lieten wachten. De trappisten denken hun investering van een paar miljoen euro in enkele jaren te kunnen terug verdienen, los nog van de geldelijke steun van onder meer provincie en Europese Unie.
23 november 2018 - 08:24 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties