×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Máxima's schitterende symboliek

Eerbetoon met diamanten en robijnen

Máxima's schitterende symboliek

Koningin Máxima koos bij het staatsbanket ter ere van de president van Singapore voor - letterlijk - schitterende symboliek. Met haar avondjurk en de robijnen en diamanten sieraden koos ze voor de kleuren van de vlag van het Aziatische land.


Koning Willem-Alexander bood mevrouw Halimah Yacob, de president van de Republiek Singapore, woensdagavond in het paleis op de Dam een banket aan. Maar zoals meestal waren de meeste ogen gericht op koningin Máxima. In een asymmetrische japon uit de nieuwe collectie van Claes Iversen en het Pauwenstaartdiadeem, vol robijnen en diamanten, bracht ze een eerbetoon aan de rood-witte vlag van het land. In koninklijken kringen is het een trend geworden om, als dat enigszins kan, kleuren die verbonden zijn aan een land te gebruiken bij staatsbezoeken. Bezoekende koninginnen of prinsessen zullen in Nederland al snel voor oranje kiezen, terwijl royals die naar Ierland gaan meestal wel iets met de kleur groen zullen dragen. Voor Singapore, maar ook voor bij Japan, zal de kleur rood al snel worden gekozen. Haar offshoulderjapon zorgde voor een mooi contrast met haar blanke huid en het effect werd met de robijnen en diamanten nog eens extra geaccentueerd. De vlag van Singapore heeft ook voor het land belangrijke symboliek. Het rood symboliseert de universele broederschap en eenheid en gelijkheid van haar onderdanen. Het wit staat voor zuiverheid en deugd.

Foto: Monarchy Press/Patrick van Katwijk
21 november 2018 - 23:03 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties