×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Margriet en Pieter Dansen sterren van de hemel

Benefietgala spoort royals aan tot dans

Margriet en Pieter Dansen sterren van de hemel

Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven hebben donderdagavond bij Bryant Park aan Fifth Avenue in een ondergesneeuwd New York een ontvangst bijgewoond van de Netherland-America Foundation (NAF). De bijeenkomst ging vooraf aan een voordracht over 'Wetenschap, technologie en de toekomst' van professor Robbert Dijkgraaf, die tegenwoordig werkt aan de Amerikaanse Princeton universiteit.


De prinses en haar man zijn het beschermpaar van de stichting die onder meer wetenschappelijke, educatieve en culturele uitwisselingen tussen Nederland en de Verenigde Staten bevordert. Ook ondersteunt de NAF zogenoemde Fulbright studiebeurzen voor zowel Nederlandse als Amerikaanse studenten.Een jaarlijks benefietgala in New York, het Peter Stuyvesant Ball, is daarvoor een van de belangrijkste inkomstenbronnen. Pieter en Margriet zijn vrijdagavond bij dat feest aanwezig en gaan dan ook als eersten de dansvloer op. De lezing van Robbert Dijkgraaf vormde donderdagavond als het ware de meer serieuze opmaat voor het diner en het dansen in het vooraanstaande Plaza Hotel van vrijdagavond.FeestdagHet Peter Stuyvesant Ball, dat altijd wordt gehouden op de vrijdag in de week voor het Amerikaanse feest Thanksgiving, valt dit jaar ook precies samen met de in 1991 ingestelde Dutch-American Heritage Day. Dat is de dag - 16 november - dat de eeuwenoude Nederlands-Amerikaanse betrekkingen en de gezamenlijke waarden en gedeelde geschiedenis in de schijnwerpers worden gezet.De gekozen datum houdt verband met de datum waarop in 1776, enkele maanden na de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring, op St Eustatius saluutschoten werden afgevuurd voor een Amerikaans schip. Dit zogenoemde 'First Salute' betekende de eerste internationale erkenning voor de nieuwe Verenigde Staten. Ook St Eustatius, dat destijds door de Britten zwaar werd gestraft voor het eerbetoon, staat er nog altijd bij stil met de viering van de eigen feestdag, Statia Day.
16 november 2018 - 08:06 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties