×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Elizabeth geeft Willem-Alexander de Orde van de Kousenband

Elizabeth geeft Willem-Alexander de Orde van de Kousenband

Koning Willem-Alexander is door koningin Elizabeth benoemd tot ridder in de Orde van de Kousenband. Hij is de dertiende Oranje die sinds 1612 deze hoogste Britse onderscheiding ontvangt. Stadhouder prins Maurits was destijds de eerste en koningin Beatrix was in 1989 de voorlaatste. De koningin maakte de benoeming bekend tijdens het staatsbezoek dat de koning op dit moment brengt aan het Verenigd Koninkrijk.


Ridders van de Orde krijgen in St George's Chapel in Windsor een eigen bank in het koor, waarboven hun standaard en wapenschild wordt bevestigd. De standaard van koningin Beatrix was bij de twee recente koninklijke huwelijken van prins Harry en zijn nichtje prinses Eugenie duidelijk te zien.

Na het overlijden van een ridder wordt zijn of haar standaard plechtig weggehaald. Prins Friso en prinses Mabel waren destijds aanwezig toen de standaard van de in 2004 overleden koningin Juliana naar beneden werd gehaald.

Koning Willem-Alexander komt waarschijnlijk volgend jaar juni naar Windsor om plechtig te worden geïnstalleerd in 'the Most Noble Order of the Garter', die in 1338 door de Engelse koning Edward III werd gesticht. De Orde, kent naast koningin Elizabeth, die aan het hoofd staat, en prins Charles, slechts 24 leden. Buitenlandse vorsten tellen daarvoor niet mee. Zij zijn 'supernumerary' - boventallig.

Bron: ANP
24 oktober 2018 - 07:52 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties