×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Willem-Alexander en Máxima sluiten Duitslandbezoek af: "Van hoogtepunt naar hoogtepunt!"

Willem-Alexander en Máxima sluiten Duitslandbezoek af: "Van hoogtepunt naar hoogtepunt!"

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben vrijdag hun driedaagse werkbezoek aan de Duitse deelstaten Rijnland-Palts en Saarland afgesloten. Tijdens een korte ontmoeting met de Duitse en Nederlandse media in de Saarlandse stad Homburg zei de koning dat de reis naar de oosterburen super is geweest.


De koning sprak over een warme ontvangst en memoreerde het schitterende weer. "We hebben weer gezien dat we veel moeten samenwerken met Duitsland en de Duitse deelstaten", zei Willem-Alexander in het Universiteitsziekenhuis van Saarland.

Op de Duitse vraag wat het hoogtepunt was van het bezoek antwoordde de koning ontwijkend. "Ik kan en mag die vraag niet beantwoorden. Maar we zijn van hoogtepunt naar hoogtepunt gegaan."

Nog vier te gaan

Koning Willem-Alexander is in juni 2013 in Wiesbaden, de hoofdstad van Hessen, begonnen aan zijn Duitse werkbezoeken. Inmiddels zijn twaalf van de zestien bondsstaten bezocht. De koning heeft dus nog vier bondsstaten te gaan.

Berlijn, Brandenburg, Bremen en Mecklenburg-Voorpommeren volgen nog. Daarna begint hij niet op dezelfde manier aan een nieuwe reeks werkbezoeken, zei hij. De koning gaf aan daarna op een andere manier de banden met het buurland, op zowel federaal als deelstaatniveau, te onderhouden.

Bron: ANP
12 oktober 2018 - 14:16 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties