×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Premier Saarland blij met bezoek Willem-Alexander en Máxima

Eindelijk weer koninklijk bezoek in Duitse deelstaat

Premier Saarland blij met bezoek Willem-Alexander en Máxima

Het is niet elke dag dat Saarland koninklijk bezoek krijgt. De komst van koning Willem-Alexander en koningin Máxima is daarom best bijzonder. Dat zei minister-president Tobias Hans donderdagmiddag in een toespraak voorafgaand aan de lunch die hij de Nederlandse gasten aanbood in het Stadpaleis, dat in 1739 is gebouwd door vorst Wilhelm Friedrich von Nassau-Saarbrücken.


Het laatste vorstelijk bezoek was dertien jaar geleden, zo had Hans laten uitzoeken. "Toen was in deze zelfde zaal de groothertog van Luxemburg te gast." Luxemburg, sinds 1890 geregeerd door weer een andere tak van het huis Nassau, grenst aan Saarland, dat na een volksraadpleging in 1955 twee jaar later van Frans protectoraat een volwaardige Duitse deelstaat werd.

Minister-president Hans had zijn huiswerk beter gedaan dan zijn woordvoerder die eerder in de lokale krant had gezegd dat het laatste koninklijke bezoek in 1914 plaatsvond, toen Wilhelm II, de Duitse keizer en koning van Pruisen, op visite kwam in Saarbrücken.

Bron: ANP
11 oktober 2018 - 14:48 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties