×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Rutte: Koning bepaalt zelf over openstellen Kroondomein Het Loo

Rutte: Koning bepaalt zelf over openstellen Kroondomein Het Loo

Het kroondomein Het Loo blijft een deel van het jaar dicht voor het publiek. Dat maakte premier Mark Rutte woensdag opnieuw duidelijk. Een meerderheid van de Kamer wil dat het landgoed het hele jaar opengaat, maar het besluit is volgens de premier aan de koning.


Het gebied telt zo'n 6700 hectare waarvan 5400 drie maanden per jaar dicht gaat voor faunabeheer. Prinses Wilhelmina schonk het bos- en heidegebied in 1959 aan de Staat. Voorwaarde was wel dat toekomstige vorsten en vorstinnen het volledige gebruik van het landgoed zouden behouden.

De koning kan "vrij over het goed beschikken", aldus de premier tijdens de behandeling van de begroting van het minister van Algemene Zaken. Daar valt het koningshuis onder. Ook kan er niet aan de voorwaarden voor de subsidie worden getornd die de koning krijgt voor het faunabeheer. De subsidie loopt tot eind 2021.

Bron: ANP
10 oktober 2018 - 15:20 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties