×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

"Niederländisches Königspaar" maakt zich op voor jaarlijks Duitslandbezoek

"Niederländisches Königspaar" maakt zich op voor jaarlijks Duitslandbezoek

Koning Willem-Alexander vervolgt woensdag zijn in 2013 begonnen reeks werkbezoeken aan de zestien Duitse deelstaten, in Rijnland-Palts en Saarland. De lokale media keken dinsdag al uit naar de komst van het Nederlandse koningspaar dat de economische betrekkingen met het grootste buurland wil versterken en de vriendschappelijke banden aanhalen.


In de Mainz-editie van de Allgemeine Zeitung werden de bezoekers alvast in het Nederlands begroet met een 'hartelijk welkom'. Columnist Moguntinus heeft zich naar eigen zeggen gedegen voorbereid op de visite. Zo heeft hij klompen aan gedaan, poffertjes laten bakken, Edammer kaas laten komen, een bestelling gedaan bij een Amsterdamse coffeeshop en voetbalplaatjes van Cruijff en Neeskens opgezocht. "Misschien wil Máxima die wel signeren", opperde schrijver.

In Saarland, waar het koninklijk bezoek donderdag arriveert, maakte de Saarbrücker Zeitung, zich druk over het protocol. Welke kleding moesten de gasten aan bij de lunch die minister-president Tobias Hans in het Stadtschloss aanbiedt, en mocht de koning wel worden aangesproken? De protocolchef van Hans legde het geduldig uit. En omdat het een werkbezoek betreft en geen staatsbezoek zijn de scherpe kantjes er ook wel af. "Er zijn meer vrijheden", aldus Bianca Kappler van de Staatskanzlei. Er wordt dan ook een ontspannen sfeer verwacht.

De echtgenote van de Saarlandse minister-president, Tanja Hans (37) zal anders dan in het oorspronkelijke programma voorzien maar kort haar opwachting maken. Zij is op 2 oktober bevallen van een tweeling, Lena en Peter. Aan de lunch zal ze naar verwachting niet deelnemen, maar aan het korte onderhoud met het koningspaar wel.

Bron: ANP
09 oktober 2018 - 22:48 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties