×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Video: Koningin Máxima struikelt op jubileumfeestje Leidsche Rijn

Video: Koningin Máxima struikelt op jubileumfeestje Leidsche Rijn

Het twintigjarige Leidsche Rijn heeft vrijdagmiddag een mini-Koninginnedag gevierd rond koningin Máxima die in de Utrechtse nieuwbouwwijk het verjaardagsfeest '20 jaar Nieuwe Buren' kwam meevieren.


De koningin, die eerder al eens het naar haar genoemde Máximapark bezocht, kreeg heel toepasselijk bij aankomst een bloem die uit dat park afkomstig was. Daarna begaf ze zich tijdens een wandeling over de Parijsboulevard onder de honderden bewoners van Leidsche Rijn die waren toegestroomd om een glimp op te vangen van de koningin, of belangrijker nog, handjes te schudden of een foto te maken.

Helemaal probleemloos verliep de wandeling niet, want Máxima struikelde, maar de koningin herstelde zich snel. Ze sprak met bewoners van de verschillende woonvormen die Leidsche Rijn kent, zoals de atelierwoningen in De Kersenboomgaard en het project Place2BU waar jongvolwassenen met elkaar samenleven.

Het bezoek eindigde bij een groot podium op het Brusselplein, waar Máxima enthousiast meezong met de ode aan het al 85.000 inwoners tellende nieuwe stadsdeel van Utrecht: 'Leidsche Rijn hoppa!'

06 oktober 2018 - 00:16 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties