×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Prinses Mabel staat achter Nobelprijswinnaars

Prinses Mabel staat achter Nobelprijswinnaars

Prinses Mabel heeft blij gereageerd op de toekenning van de Nobelprijs van de Vrede aan de Congolees Dennis Mukwege en jezidi-activist Nadia Murad uit Noord-Irak voor hun strijd tegen seksueel geweld als oorlogswapen. "Goede keuze. Gefeliciteerd geweldige, moedige, inspirerende winnaars", twittert de prinses.


Ook groothertogin Maria Teresa van Luxemburg heeft vrijdag verheugd gereageerd. Ze feliciteerde Mukwege op sociale media "met heel haar hart voor deze geweldige beloning". De gelukwens werd vergezeld door een aantal foto's van ontmoetingen van Maria Teresa met de gynaecoloog.

Mukwege ontvangt de Nobelprijs op 10 december in Oslo, samen met Murad, die volgens het Noorse Nobelcomité eveneens "uitmuntend tegen deze oorlogsmisdaden heeft geageerd".

Mukwege, die eerder al als favoriet voor de prijs was genoemd, is bekend door zijn actie tegen seksueel geweld in het oosten van Congo en door zijn medische behandeling van slachtoffers. De 63-jarige arts leidt het Panzi-ziekenhuis in Bukavu, de hoofdstad van de al circa twintig jaar door bruut geweld geplaagde provincie Zuid-Kivu. Hij geeft niet alleen medische hulp maar probeert er slachtoffers ook psychologisch en financieel bij te staan. Dat deel van zijn werk wordt weer ondersteund door groothertogin Maria Teresa.

05 oktober 2018 - 18:57 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties