×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koning Willem-Alexander wandelt door moestuin

Koning Willem-Alexander wandelt door moestuin

Koning Willem-Alexander heeft in Kloosterburen een wandeling gemaakt door een moestuin. Dat gebeurde tijdens een werkbezoek aan de Groningse plaats, waar de koning kennismaakte met de coöperatie Klooster&Buren. Doel van de coöperatie is de leefbaarheid in het gebied te versterken.


In het burgerinitiatief Klooster&Buren zijn vijf dorpen vertegenwoordigd en worden zorg, wonen en natuur- en cultuurbehoud aan elkaar gekoppeld. Willem-Alexander werd bijgepraat over het werk van de coöperatie, die sinds 2015 bestaat en voortborduurt op de gebiedsontwikkeling van kloosterterrein het Olde Klooster. Na een gesprek met een aantal betrokkenen kreeg de koning een rondleiding over het kloosterterrein.

Willem-Alexander bekeek onder meer de kloostertuin, die weer in gebruik is als groenten- en bloementuin. Ook sprak hij deelnemers van Mien Toentje (mijn tuintje), die als dagbesteding werken in de moestuin of de timmerwerkplaats. De koning sloot het bezoek af met een informeel gesprek met de bewoners van appartementencomplex 't Olde Heem, waar mensen die niet meer zelfstandig kunnen wonen een appartement kunnen huren in combinatie met zorg en begeleiding op maat. Bij het informele gesprek waren ook medewerkers aanwezig.

Het werkbezoek van Willem-Alexander is het derde van een serie waarin de koning aandacht schenkt aan collectieve burgerinitiatieven en coöperaties. In juni hoorde Willem-Alexander in Hilvarenbeek over de initiatieven die bijdragen aan de leefbaarheid en toekomstbestendigheid van de dorpen in de gemeente. In juli ging de koning langs bij een aantal Amsterdamse burgerinitiatieven om de leefomgeving te verbeteren.

02 oktober 2018 - 16:24 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties