×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koning Willem-Alexander stuurt 1.000 schapen naar nieuwe schaapskooi

Koning Willem-Alexander stuurt 1.000 schapen naar nieuwe schaapskooi

Koning Willem-Alexander waande zich donderdag even een schaapsherder. In Drenthe opende hij een schaapskooi in het grootste hoogveengebied van Nederland. Dat deed Willem-Alexander door de deuren open te zwaaien van een stal waarin ruim duizend schapen stonden.


Na enige aanmoediging van de koning liepen de dieren natuurgebied het Bargerveen in. De schaapskooi, die behalve aan de schapen ook onderdak biedt aan 110 runderen, is de kroon op de natuurontwikkeling Bargerveen. In het hoogveengebied, met 2000 hectare het grootste van ons land, vonden jarenlang beschermings- en herstelwerkzaamheden plaats. Met de ingebruikname van de schaapskooi is de laatste fase afgerond.

Willem-Alexander zag donderdag niet alleen de schapen. Ook nam hij een kijkje in het nieuwe bezoekerscentrum en kreeg hij een rondleiding door het Bargerveen. De opening werd afgesloten door Daniël Lohues, die zijn nummer 'Hier kom ik weg' zong voor de koning.

Bron: ANP
27 september 2018 - 14:26 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties