×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Video: Willem-Alexander tegenover de kinderrechter in rechtbank Breda

Video: Willem-Alexander tegenover de kinderrechter in rechtbank Breda

Koning Willem-Alexander heeft vrijdag in het bijzijn van leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Breda het nieuwe gerechtsgebouw in de stad geopend. In de rechtbank Zeeland-West-Brabant aan de Stationslaan woonde hij onder meer een zitting bij die door de leerlingen werd nagespeeld.


Ook onthulde Willem-Alexander in de hal van de rechtbank Vrouwe Justitia. Het beeld is in 1889 voor de eerste rechtbank in Breda gemaakt en is steeds meeverhuisd.

Aanleiding voor de nieuwbouw, die ruim twee jaar in beslag nam, was een sterke toename in het aantal rechtszaken. De rechtbank is nu gevestigd in een hoge toren met veel glas waar ook het Openbaar Ministerie en de Raad voor de Kinderbescherming zijn gehuisvest. Het telt 27 zittingszalen, kantoren en publieksruimten. Ook kunnen er, voor gevoelige rechtszaken, extra beveiligde zittingen worden gehouden zodat de rechtbank niet meer hoeft uit te wijken naar Rotterdam, Schiphol of Amsterdam.

Bron: ANP
14 september 2018 - 19:14 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties