×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Beatrix en Mabel bij staatsbegrafenis Kofi Annan in Ghana

Beatrix en Mabel bij staatsbegrafenis Kofi Annan in Ghana

Kofi Annan, de voormalige secretaris-generaal van de Verenigde Naties, krijgt donderdag een staatsbegrafenis in zijn geboorteland Ghana. Prinses Beatrix en prinses Mabel wonen de plechtigheden bij. Ook de huidige VN-topman António Guterres en veel staatshoofden en regeringsleiders zijn aanwezig.


Annan overleed vorige maand op tachtigjarige leeftijd in een ziekenhuis in Zwitserland. Hij was van 1997 tot en met 2006 de zevende secretaris-generaal van de volkerenorganisatie en hij ontving in 2001 de Nobelprijs voor de Vrede. President Nana Akufo-Addo van Ghana besloot in overleg met Annans familie tot een staatsbegrafenis "zoals past bij zijn status als diplomaat, staatsman en wereldicoon".

Annan onderhield goede banden met de Nederlandse koninklijke familie. Die reageerde vorige maand bedroefd op het overlijden van de diplomaat. "Wij herinneren ons zijn warmte en zijn wijsheid. Onvermoeibaar zette hij zich in voor recht en vrede en een beter leven voor mensen overal ter wereld. Kofi Annan kon mensen bij elkaar brengen", stelden koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Bron: ANP
13 september 2018 - 11:27 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties