×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Video: Koningin Máxima viert feest in Veghel

100 jaar CHV Noordkade en opening theater De Blauwe Kei

Video: Koningin Máxima viert feest in Veghel

Koningin Máxima heeft maandag in Veghel theater De Blauwe Kei geopend. Het theater is verhuisd naar De Cultuurfabriek op het industrieel erfgoedcomplex CHV Noordkade.


De koningin werd ontvangen door traditionele vendelzwaaiers. In De Cultuurfabriek kreeg ze diverse culturele uitingen voorgeschoteld. Zo nam ze een kijkje in een smederij, werd er voor haar gedanst door deelnemers aan een dansworkshop en lieten kinderen hun jongleerkunsten zien. Aansluitend verrichtte Máxima de officiële opening van het nieuwe theater De Blauwe Kei.

CHV Noordkade is gevestigd in een aantal historische industriepanden uit het begin van de 20e eeuw. De fabrieken werden gebouwd door de Coöperatieve Handelsvereniging (CHV), een inkooporganisatie voor mengvoeders, kunstmest en granen. De CHV (Cehave) was tientallen jaren een belangrijke werkgever in de regio. Nu is er onder meer een mega-supermarkt, servicebioscoop, restaurants en meer gevestigd, alles in een 'urban' jasje.

Bron: ANP
Foto: Rick Evers
10 september 2018 - 19:08 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties