×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningin Máxima luistert maandag naar speech prins Jaime

Koningin Máxima luistert maandag naar speech prins Jaime

Prins Jaime maakt maandagmorgen in Den Haag zijn 'debuut' als speciaal adviseur van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. De tweede zoon van prinses Irene en neef van koning Willem-Alexander is sinds deze maand door Buitenlandse Zaken uitgeleend aan de VN. Daar kijkt hij hoe de kennis en innovatiekracht van bedrijven kan worden ingezet voor de opvang van vluchtelingen. De afgelopen vier jaar was Jaime ambassadeur in het Vaticaan.


Prins Jaime spreekt in Den Haag tijdens een bijeenkomst van het 'Global Panel for Financial Inclusion' (GPFI) van de G20-landen over het toegankelijk maken van financiële diensten voor mensen die noodgedwongen huis en haard zijn ontvlucht. Koningin Máxima, die zich namens de VN wereldwijd inzet voor het verbeteren van financiële toegankelijkheid, is als erevoorzitter van het panel ook aanwezig.

Vluchtelingen hebben meestal slecht of geen toegang tot noodzakelijke diensten als verzekeringen, veilige bank- en spaarrekeningen, leningen en pensioenen. Dit belemmert hun kans om uit de noodsitiatie te komen of bij te dragen aan de economie van het gastland. Wereldwijd zijn er 68,5 miljoen mensen in die situatie.

De leiders van de G20 landen hebben het panel gevraagd om een route uit te stippelen waardoor deze groep mensen kan worden ondersteund en bereikt. Dat de bijeenkomst in Nederland wordt gehouden is op verzoek van de huidige G20-voorzitter Argentinië.

Bron: ANP
10 september 2018 - 09:00 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties