×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Prinsessen Beatrix en Mabel naar uitvaart Kofi Annan

Prinsessen Beatrix en Mabel naar uitvaart Kofi Annan

Prinses Beatrix en prinses Mabel wonen donderdag in Ghana de staatsbegrafenis bij van Kofi Annan, de voormalige secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Annan overleed op 18 augustus na een kort ziekbed op tachtigjarige leeftijd in Zwitserland. Annan onderhield bijzonder goede banden met de Nederlandse koninklijke familie, en werkte bij The Elders nauw samen met prinses Mabel.


Annan was van 1997 tot en met 2006 de zevende secretaris-generaal van de volkerenorganisatie en hij ontving in 2001 de Nobelprijs voor de vrede. President Nana Akufo-Addo van Ghana besloot in overleg met Annans familie tot een staatsbegrafenis ,,zoals past bij zijn status als diplomaat, staatsman en wereldicoon.” De huidige secretaris-generaal van de VN, Antonio Guterres, zal de plechtigheid ook bijwonen, samen met veel staatshoofden en regeringsleiders.

Het stoffelijk overschot van Annan wordt maandag in Ghana verwacht, waarna het publiek gelegenheid krijgt om afscheid te nemen in het Accra International Conference Centre. De bijzetting gebeurt donderdagmiddag in besloten kring, zo liet president Nana Akufo-Addo weten.

Bron: ANP
07 september 2018 - 17:47 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties