×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Kroondomein nog niet geopend voor publiek, Oranjes kunnen gewoon jagen

Kroondomein nog niet geopend voor publiek, Oranjes kunnen gewoon jagen

Kroondomein Het Loo wordt, tegen de wens van een meerderheid in de Tweede Kamer, niet het hele jaar door opengesteld voor het publiek. Dat betekent dat leden van de koninklijke familie er in de herfst nog steeds ongestoord kunnen jagen.


Het grootste deel van het koninklijke landgoed bij Apeldoorn is tijdens het jachtseizoen in het najaar gesloten voor publiek. De Partij voor de Dieren (PvdD) ijvert al jaren voor volledige openstelling, ook omdat koningin Wilhelmina het bos- en heidegebied in 1959 aan de Nederlandse bevolking schonk en het Rijk het onderhoud betaalt.

De PvdD opperde in april opnieuw het landgoed het hele jaar open te stellen, en kreeg ditmaal een Kamermeerderheid achter zich. Maar Minister Carola Schouten (Natuurbeheer) laat weten dat voorstel niet te kunnen uitvoeren. Het beheer van het Kroondomein komt volgens haar de koning toe en die mag dat naar eigen inzicht doen. Voorwaarde is dat het openbaar belang in acht wordt genomen en dat is volgens de minister het geval.

Bron: ANP
04 september 2018 - 18:03 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties