×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koning neemt Frank de Grave de eed af

Koning neemt Frank de Grave de eed af

Koning Willem-Alexander heeft op Paleis Noordeinde in Den Haag Frank de Grave beëdigd. De ex-minister en VVD-senator is sinds maandag lid van de Raad van State.


De Grave zit sinds 2011 in de Eerste Kamer. In 1982 kwam hij in de Tweede Kamer. Hij werd in 1991 wethouder en locoburgemeester in Amsterdam. Hij was minister van Defensie in het tweede kabinet van Wim Kok (1998-2002).

Het kabinet ging vrijdag akkoord met de benoeming van De Grave. Later dit jaar treden Eerste Kamerlid Marijke Vos (GroenLinks) en Bert-Jan Houtzagers toe tot de RvS. Houtzagers werkt als landsadvocaat.

De koning beëdigde maandag ook Maria van der Sluijs-Plantz. Zij begint op 1 oktober als staatsraad voor Sint Maarten. Daarmee is de Raad van State voor het koninkrijk voor het eerst in jaren weer compleet.

Bron: Anp
03 september 2018 - 18:11 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties