×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Laurentien wil oplossing voor asielkinderen

Laurentien wil oplossing voor asielkinderen

Er zou een oplossing moeten worden gevonden voor de asielkinderen Lili en Howick. Dat stelde prinses Laurentien maandag tijdens de uitzending van Jeroen van Inkel op Radio 5.


De Raad van State besloot vorige maand dat de asielaanvraag van de moeder en de kinderen terecht is afgewezen. Lili (nu 12) en Howick (13) kwamen in mei 2008 met hun moeder uit Armenië naar Nederland en groeiden hier op. Ze spreken geen Armeens. Ze hebben echter volgens de overheid geen recht op een verblijfsvergunning omdat Armenië een veilig land zou zijn.

Hun moeder, die psychische problemen heeft, werd een jaar geleden al uitgezet. De kinderen belanden in Armenië vermoedelijk in een weeshuis. Ondanks veel maatschappelijke onrust en woede wil staatssecretaris Mark Harbers geen uitzondering maken voor de in Nederland gewortelde kinderen. De IND wil geen toelichting geven op het besluit.

“Ik kan en wil geen oordeel hebben over de situatie”, stelde Laurentien in de uitzending. “Maar laten we vooral herinneren dat het jonge kinderen zijn die stabiliteit nodig hebben.” Dj Jeroen van Inkel haalde een column van Youp van ‘t Hek aan die vond dat er toch minimaal één parlementariër moet zijn die een oplossing kan bedenken voor de kinderen. “Deze kinderen zijn onschuldig”, beaamde Laurentien. “Ik ben het er mee eens dat we een oplossing moeten zoeken.”

Bron: ANP
03 september 2018 - 09:27 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties