×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koning Willem-Alexander geeft majoor-vlieger de ridderslag bij Militaire Willems-Orde

Koning Willem-Alexander geeft majoor-vlieger de ridderslag bij Militaire Willems-Orde

Onder toeziend oog van onder anderen premier Mark Rutte heeft Koning Willem-Alexander op het Binnenhof in Den Haag de Militaire Willems-Orde uitgereikt. Majoor-vlieger Roy de Ruiter kreeg de onderscheiding voor zijn optreden in Afghanistan tussen 2007 en 2009. Hij vloog daar in een Apache-gevechtshelikopter.


Koning Willem-Alexander sloeg De Ruiter, die tegenwoordig in Oman werkt, tot ridder door middel van een klap op de schouder. De koning inspecteerde eerst de militaire eenheden en hield een toespraak waarin hij de heldendaden van De Ruiter prees. "Uw moed was imponerend", zei koning Willem-Alexander tegen De Ruiter.

"De Ruiter zelf vindt dat hij gewoon zijn werk heeft gedaan," zei Rutte over de vlieger tijdens zijn wekelijkse persconferentie. Hij is daarmee het "prototype van een Nederlandse held die zichzelf niet als held ziet".

In maart 2015 werd voor het laatst deze onderscheiding uitgereikt. Toen viel de eer te beurt aan het Korps Commando Troepen. De laatste persoon die de Militaire Willems-Orde kreeg, was Gijs Tuinman eind 2014. Met De Ruiter en Marco Kroon (2009) zijn er vier Ridders in de Militaire Willems-Orde.

Bron: ANP
31 augustus 2018 - 17:36 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties