×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Pieter van Vollenhoven vond programma maken 'boeiende ontdekkingsreis'

Pieter van Vollenhoven vond programma maken 'boeiende ontdekkingsreis'

Pieter van Vollenhoven hoopt dat kijkers van zijn Professors op pad iets hebben opgestoken van het tv-programma.


Vrijdag is de laatste uitzending van de zesdelige Omroep MAX-serie, voor Van Vollenhoven aanleiding voor een korte evaluatie en een prangende boodschap. "Morgen ons laatste programma Professors op pad!", twitterde hij donderdag. "Ik hoop, dat u het informatief heeft gevonden. Onze Natuur heeft immers onze belangstelling hard nodig!"

De echtgenoot van prinses Margriet grijpt ook zijn kans om de boswachters waarmee hij op pad ging nog even in het zonnetje te zetten. "Zelf vond ik het een boeiende ontdekkingsreis met zeer toegewijde boswachters. Gedurfd van Omroep MAX om dit uit te zenden!"

Natuurliefhebbers

Voor Professors op pad ging de 79-jarige oud-hoogleraar met zijn goede vriend professor Joop Schamineé de Nederlandse natuur in. Samen met een cameraploeg bezochten de twee natuurliefhebbers de Hollandse Duinen, de Pelen, de Biesbosch, de Veluwe, Texel en de Drentsche Aa. Het laatste natuurgebied vond hij het meest opvallend. "We gaan in Nederland naar nieuwe nationale parken waarvan je eigenlijk zegt dat landschap, natuur en cultuur samen worden gevoegd. De Drentsche Aa heeft dat altijd al gehad", liet hij eerder optekenen.

Professors op pad is vrijdag om 21.15 uur te zien op NPO 2.

Bron: ANP
16 augustus 2018 - 18:03 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties