×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Bezoek tot en met vrijdag de koninklijke stallen

Bekijk koetsen en koninklijke Audi van dichtbij

Bezoek tot en met vrijdag de koninklijke stallen

De Koninklijke Stallen in Den Haag zijn deze week nog drie keer open voor het publiek. Voor alle drie middagen zijn nog volop kaarten te bestellen via de website van het Koninklijk Huis. Alleen een paar tijdslots op woensdag en vrijdag zijn uitverkocht, maar er is voldoende keuze over zo liet de Koninklijke Verzamelingen dinsdag via sociale media weten.


Anders dan Paleis Noordeinde, dat zaterdag voor het laatst deze zomer de deuren opent, moeten de Koninklijke Stallen het hebben van bezoekers die veelal op het laatste moment beslissen om een kijkje te nemen in het vervoerscentrum van koning Willem-Alexander. De kaarten voor het paleis waren binnen een mum van tijd uitverkocht, terwijl voor de Stallen vaak op de dag zelf nog kaarten gekocht kunnen worden.

Bij de Koninklijke Stallen kunnen belangstellenden een kijkje nemen bij de paarden die over een maand de eveneens te bezichtigen Glazen Koets trekken bij de rit van het koningspaar van Paleis Noordeinde naar de Ridderzaal op het Binnenhof. De dieren laten zich de belangstelling goed gevallen. Ze zijn dan ook getraind om voor publiek op te treden, zoals ze ook op Prinsjesdag doen of bij het aanbieden van geloofsbrieven door een nieuwe ambassadeur.

Rijtuigen hebben al ruim een eeuw geleden letterlijk plaats moeten maken voor automobielen. Een aantal door de koninklijke familie in verleden en heden gebruikte voertuigen zijn ook te zien, waaronder de veel besproken verlengde Audi A8L van koning Willem-Alexander. Die wagen kan gerust zijn rijdend kantoor worden genoemd. Ook de koninklijke bus, bekend van onder meer Koningsdag, staat op de binnenplaats van de Stallen geparkeerd.

Bezoekers kunnen op nog terecht op 15, 16 en 17 august. Kaarten bestellen kan via https://tickets.paleis-noordeinde.nl/https://tickets.paleis-noordeinde.nl/

Bron: ANP
15 augustus 2018 - 08:28 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties