×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Paleismedewerkers kijken uit naar openstelling Paleis Noordeinde in 2019

Paleismedewerkers kijken uit naar openstelling Paleis Noordeinde in 2019

Medewerkers van Paleis Noordeinde kijken nu al reikhalzend uit naar de zomeropenstelling van volgend jaar. En dat terwijl er dit seizoen nog één open dag is te gaan, volgende week zaterdag. Het vertellen over de eigen werkplek in combinatie met het enthousiaste publiek maakt dit vrijwilligerswerk tot een hit. Of dat nu in het paleis is of in de komende week ook nog drie middagen geopende Koninklijke Stallen.


De bezoekers maken dan ook regelmatig opmerkingen over de vriendelijke en warme ontvangst, van beveiligers, Marechaussee tot vertellers in de zalen van het paleis of bij de paardenboxen in de stallen. "We zijn natuurlijk geen museum, er heerst hier een andere sfeer en de mensen merken dat op", aldus een paleismedewerker zaterdagmiddag, wanneer de laatste bezoekers hun kaartjes laten zien voor de derde open dag van 2018.

Het weer in Den Haag, waar tegelijkertijd tal van andere activiteiten plaatsvonden, was zaterdag ook perfect met zowel binnen als buiten aangename temperaturen. Wat dat betreft ziet het er komende week voor de openstelling van de Stallen op woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag ook goed uit. "Het belangrijkste is dat het droog blijft, want de bezoekers zijn deels ook buiten om de rijtuigen en auto's te bekijken", wist de medewerker.

Anders dan voor Paleis Noordeinde, dat meteen op de eerste dag van verkoop al was uitverkocht, zijn er voor een bezoek aan de Stallen via de website van het Koninklijk Huis nog toegangskaarten te koop. Wanneer vrijdag dan de laatste toeristen de poort verlaten, kunnen de voorbereidingen op Prinsjesdag - een maand later - beginnen.

Bron: ANP
12 augustus 2018 - 12:00 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties