×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Prins Constantijn in de bres voor opgepakte activist

Prins Constantijn in de bres voor opgepakte activist

Prins Constantijn heeft donderdag zijn steun uitgesproken voor Shahidul Alam, de in het weekeinde door Bangladesh gearresteerde prijswinnende fotograaf, activist en publicist. "Grote mensen als Shahidul Alam lijden omdat ze hun stem laten horen”, twitterde Constantijn bij een bericht over de recente onrust in het Zuid-Aziatische land.


Constantijn reageerde in zijn functie als erevoorzitter van het Prins Claus Fonds. Het fonds had eerder al de aanhouding op 5 augustus en daarop volgende mishandeling van Shahidul Aslam, jarenlang een partner van het Prins Claus Fonds, scherp veroordeeld. Ook werd zijn onmiddellijke vrijlating geëist.

Volgens de autoriteiten heeft Alam valse informatie verspreid door onder meer een interview te geven aan televisiezender Al Jazeera, waarin hij vertelde over het studentenprotest in Bangladesh. Dat begon als reactie op het doodrijden van twee studenten met de roep om handhaving van de verkeersregels, maar volgens Alam ging het protest dieper zoals onvrede over het regime van premier Sheikh Hasina. Ook vertelde hij over het geweld tegen de demonstrerende studenten.

De regering noemde dat 'propaganda' en het 'verspreiden van leugens, het geven van valse informatie en provocerende opmerkingen'. Dat alles is strafbaar volgens de ICT-wet, die de regering vergaande bevoegdheden geeft om onwelgevallige publicaties, ook op internet, aan te pakken. Alam, die inmiddels uit de hele wereld steunbetuigingen heeft gekregen, zit nog steeds in detentie in Dhaka.

Bron: ANP
Foto: Prins Claus Fonds, Frank van Beek Fotografie
09 augustus 2018 - 17:45 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties