Placeholder

Prinses Irene viert 79ste verjaardag

Prinses Irene is zondag 79 jaar geworden. De tante van koning Willem-Alexander en zus van de prinsessen Beatrix en Margriet, heeft eerder dit jaar haar woonplaats Wassenaar ingeruild voor een riante woning in Doorn, op de bosrijke Utrechtse Heuvelrug.

De nabijheid van bossen was naar verluidt ook de reden voor de enigszins verrassende verhuizing. Prinses Irene was immers pas in 2015 van Wijk bij Duurstede naar Wassenaar vertrokken, onder meer om wat dichter bij haar kinderen prins Carlos en prinses Margarita en haar kleinkinderen te zijn. Maar een royaler natuurlandschap bleef toch trekken en dit jaar verkaste Irene opnieuw.

"Als je van de natuur houdt en op je privacy gesteld bent, dan snap ik de keuze van prinses Irene. Dat is bingo op de Utrechtse Heuvelrug. Het is een prachtige plek om te wonen’’, verklaarde burgemeester Frits Naafs na het verhuisbericht in het AD. Volgende maand is Irene welkom bij de welkomstavond die de gemeente organiseert voor nieuwe inwoners.

De prinses verblijft overigens het merendeel van het jaar in haar huis in Zwitserland. Daar heeft ze vanaf deze zomer jongste zoon prins Jaime weer wat dichterbij. Hij verhuist na zijn vierjarig ambassadeurschap in het Vaticaan met zijn gezin naar Genève.