×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koninklijke Stallen vandaag open voor publiek

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor een bezoek

Koninklijke Stallen vandaag open voor publiek

De Koninklijke Stallen in Den Haag gaan woensdagmiddag voor het eerst deze zomer open voor het publiek. Wie snel beslist kan voor de laatste vier tijdslots van de middag nog via internet kaarten kopen. In totaal zijn de stallen tot en met 17 augustus op negen middagen open voor bezoekers.


Tegenwoordig beslissen veel bezoekers pas om op het laatste moment kaarten te bestellen, soms zelfs aan de ingang van de stallen waar dan via internet een bestelling wordt geplaatst. "Die mensen moeten natuurlijk niet vergeten hun identiteitsbewijs mee te nemen en er is altijd het risico dat de gewenste periode net is uitverkocht", geeft een paleismedewerker advies aan de 'last minute' kaartjeskopers.

Op het terrein van de stallen is een royale wandelroute uitgestippeld die de verschillende onderdelen van het vervoersdepartement van de koning laat zien. Van de doucheruimte voor de paarden, de boxen voor de Gelderse en Friese paarden, de tuigage en binnenmanege en de koetshuizen en garages voor de fraaie koninklijke auto's. Voor kinderen is er dit jaar ook een speurtocht, waarbij ze onder meer de vraag moeten beantwoorden hoeveel tenen een paard heeft.

De Koninklijke Stallen zijn open op de middagen van 1, 2 en 3, 8, 9 en 10, 15, 16 en 17 augustus. Bestellen van kaarten kan via de website van het Koninklijk Huis.

Bron: ANP
01 augustus 2018 - 09:15 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties