×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

VIDEO: Paleis Noordeinde opent deuren voor duizenden bezoekers

VIDEO: Paleis Noordeinde opent deuren voor duizenden bezoekers

Paleis Noordeinde opent zaterdag voor het eerst deze zomer de deuren voor het publiek. Op de eerste dag van verkoop eind juni zijn alle 2500 toegangsbewijzen meteen uitverkocht zodat het een drukke dag wordt in het paleis, al hebben de bezoekers zelf een tijd moeten kiezen voor hun visite.


Het is het derde jaar dat koning Willem-Alexander het publiek een kijkje laat nemen in zijn kantoor. Zijn werkkamer en die van koningin Máxima zijn overigens niet opengesteld, maar wel de zalen die in het bijzonder worden gebruikt voor ontvangsten, lunches en diners. Ook de Putti-kamer, zo genoemd naar de naakte engeltjes op de wandbespanning, waar het wekelijks overleg plaatsvindt van het koningspaar en hun staf, is te bezichtigen.

De kwetsbare Indische zaal, ingericht met beeldsnijwerk uit heel Indonesië, is alleen door de deuropening te bekijken. Maar een aantal onderdelen wordt in een aparte presentatie uitgelicht, zodat bezoekers de kunstnijverheid dit keer wel van dichtbij kunnen bestuderen en bewonderen.

Paleis Noordeinde is ook de komende drie dagen nog open. Alle kaarten zijn echter uitverkocht. Voor de Koninklijke Stallen, die vanaf 1 augustus een aantal middagen open gaan, zijn via deze website nog wel kaarten te koop.

Bron: ANP
28 juli 2018 - 14:10 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties