×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Prinses Mabel loopt mee tijdens fakkeltocht in Amsterdam

Prinses Mabel loopt mee tijdens fakkeltocht in Amsterdam

Prinses Mabel heeft woensdagmiddag meegelopen met een fakkeloptocht door de binnenstad van Amsterdam. Onder de naam Positive Flame vragen de lopers aandacht voor mensen met hiv.


Onder de lopers bevonden zich ook Nobelprijswinnaar Françoise Barré-Sinoussi, die in de jaren tachtig het hiv-virus ontdekte, Timothy Brown, de enige persoon die is genezen van hiv, en vijfendertig mensen die kortere of langere tijd hiv hebben. Ze gaven de 'Positive Torch' tijdens de optocht aan elkaar door. Het startschot werd gegeven door burgemeester Femke Halsema.

De optocht begon bij het Aidsmonument aan de De Ruijterkade (achter Centraal Station) en eindigde bij het DeLaMar-theater. Onderweg hield de stoet halt op de brug bij het Aidsfonds, waar aandacht werd gevraagd voor aids in regio’s waar de epidemie op dit moment dramatisch groeit, zoals in Oost-Europa. Bij het gebouw van de GGD op de Nieuwe Achtergracht werd stilgestaan om het belang van de preventiepil PrEP voor tieners te onderstrepen.

De vlam wordt vrijdag aan het eind van de internationale aidsconferentie AIDS2018 overgedragen aan San Francisco en Oakland, waar in 2020 de volgende conferentie zal zijn.

Bron: ANP
25 juli 2018 - 22:09 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties