×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Prinses Beatrix naar laatste reünie Engelandvaarders

Prinses Beatrix naar laatste reünie Engelandvaarders

Prinses Beatrix is woensdag 29 augustus aanwezig bij de laatste reünie van het Genootschap Engelandvaarders. Die vindt ook dit jaar plaats op Landgoed De Zwaluwenberg in Hilversum, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag.


Tijdens haar bezoek spreekt Beatrix met de aanwezige Engelandvaarders, hun echtgenotes en enkele weduwen van Engelandvaarders. Ook gaat ze in gesprek met vertegenwoordigers van Museum Engelandvaarders in Noordwijk, het Oorlogsmuseum Overloon en de Oorlogsgravenstichting.

Het genootschap werd in 1969 opgericht met als doel om het contact tussen de Engelandvaarders te bewaren. Engelandvaarders is de erenaam voor de ongeveer 2500 mannen en vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog probeerden uit Nederland te ontsnappen om vanuit Engeland de strijd tegen nazi-Duitsland en Japan voort te zetten.

Het Genootschap organiseerde sinds de oprichting ieder jaar een reünie voor Engelandvaarders uit binnen- en buitenland.

25 juli 2018 - 11:02 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties