×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Professor Pieter jureert natuurfoto's

Professor Pieter jureert natuurfoto's

Pieter van Vollenhoven neemt plaats in de jury van de natuurfotowedstrijd van Omroep Max. De wedstrijd komt voort uit de nieuwe natuurserie Professors op Pad waaraan de echtgenoot van prinses Margriet deelneemt, maakte de omroep vrijdag bekend.


Iedereen kan zijn of haar mooiste Nederlandse natuurfoto insturen in drie categorieën: Landschap, Dier en Plant. Van Vollenhoven, zelf een fervent natuurfotograaf, hoopt met de wedstrijd zo veel mogelijk mensen aan het fotograferen te krijgen. "Ik hoop oprecht dat vele kijkers, en ook niet-kijkers, aan deze fotowedstrijd gaan meedoen", zegt hij. Door het fotograferen is Van Vollenhoven de natuur echt goed gaan bekijken, vertelde hij in de eerste aflevering van de zesdelige serie.

Voor Professors op Pad ging Van Vollenhoven met zijn goede vriend professor Joop Schamineé de Nederlandse natuur in. In de eerste aflevering bezochten ze samen met boswachter Laurens Jansen het Kootwijkerzand en Hoog Buurlose Heide op de Veluwe. Op de heide ging het drietal op zoek naar adders, edelherten en jeneverbessen. Ook brachten ze een bezoekje aan een schaapskooi met Veluwse heideschapen.

Bron: ANP
14 juli 2018 - 10:18 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties