×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Bloemperken achtertuin Eikenhorst gespaard tijdens fotosessie

Bloemperken achtertuin Eikenhorst gespaard tijdens fotosessie

De bloemperken en het gazon van de Eikenhorst wordt dit jaar een invasie van fotografen en camerateams bespaard. Koning Willem-Alexander houdt vrijdagmiddag de fotosessie die het begin van de zomervakantie inluidt dit keer aan de voorkant van zijn Wassenaarse woning, waar de pers naar verluidt minder schade kan aanrichten.


Het is de vierde keer sinds 2010 dat de ontmoeting met de media bij de Eikenhorst plaatsvindt. In andere jaren werd ook gekozen voor het Wassenaarse strand, landgoed de Horsten, de koninklijke stallen, Warmond en het Italiaanse Tavarnelle. Ook waren er fotosessies in december, tijdens de Argentijnse zomer.

De verwachting is dat het de laatste sessie is bij de Eikenhorst, waar Willem-Alexander en Máxima deze week precies vijftien jaar geleden officieel zijn gaan wonen. Volgend jaar moet de ingrijpende en kostbare renovatie van paleis Huis ten Bosch in Den Haag zijn afgerond en zal het koninklijk gezin daar gaan wonen.

Een verhuisdatum is overigens nog niet bekend en evenmin is duidelijk wat er gaat gebeuren met de Eikenhorst nadat de koning daar de deur achter zich dichttrekt. Hij zal het vermoedelijk achter de hand houden, zoals zijn moeder koningin Beatrix deed met haar kasteeltje Drakensteyn, waar ze naar haar aftreden weer naar verhuisde.

Bron: ANP
13 juli 2018 - 15:04 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties