×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningin Máxima geeft startsein scoutingroute

Koningin Máxima geeft startsein scoutingroute

Koningin Máxima kwam dinsdag op bezoek bij scoutinggroep Hubertus Brandaan in Voorburg. De koningin werd ontvangen door twintig internationale vrijwilligers die zich inzetten voor de organisatie van Roverway 2018. Dat is een internationaal evenement voor scouts tussen de 16 en 22 jaar uit Europa, dat één keer per drie jaar wordt georganiseerd. Máxima is beschermvrouwe van Scouting Nederland.


Na een introductie over het project werden diverse scouts en hun coaches geïnterviewd over de organisatie en de betekenis van Roverway voor hun persoonlijke ontwikkeling. Aan Roverway 2018 doen ongeveer 4000 scouts uit meer dan vijftig landen mee.

De scouts starten eind juli met een overnachting op het strand van Scheveningen, waarna ze in groepen van ongeveer vijftig scouts zes dagen lang door Nederland trekken om met elkaar te eindigen in Zeewolde. Koningin Máxima het startsein voor de Paths: de symbolische start van de route die scouts eind juli door Nederland gaan volgen.

Bron: ANP
Foto: Scouting Nederland
10 juli 2018 - 15:30 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties