×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningspaar wacht ook regen op feestdag Curaçao (VIDEO)

Koningspaar wacht ook regen op feestdag Curaçao (VIDEO)

De weersverwachting voor maandag belooft weinig goeds voor de viering van Dia di Bandera, de nationale feestdag van Curaçao. Net als in het weekeinde is regen voorspeld. Veel regen zelfs. Dat is op zich een zegen voor het de afgelopen maanden uitgedroogde eiland, maar voor de festiviteiten ter ere van de Dag van de Vlag kan het een spelbreker zijn.


Niet gek dus dat zondag in het koninklijk gevolg en bij de organisaties van het feest op het Brionplein, het volksfestival en de activiteiten in Barber, bij herhaling op de Buienradar en naar de voorspellingen werd keken. De mededeling dat het maandag harder zou regenen dan zondag was daarbij geen geruststelling. Op het plein in Willemstad moet worden gedanst en houden de scouts een optocht. Dan is droog weer prettig.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima moeten in elk geval vroeg uit de veren. Even na zeven uur maandagochtend (in Nederland is het zes uur later) hebben ze in regeringscentrum Fort Amsterdam een ontmoeting met de leden van de Staten, het parlement van Curaçao. Daarna gaat het gezelschap over de wereldberoemde Emmabrug - beter bekend als pontjesbrug - naar het tegenover het fort liggende plein. Daar wordt plechtig de vlag gehesen, en beginnen de festiviteiten.

Dia di Bandera is een vrije dag en ook elders op het eiland is het feest. Het koningspaar woont in Barber de plaatselijke activiteiten bij alvorens in Willemstad een kijkje te nemen bij het volksfestival. Het dagprogramma wordt afgesloten met twee bezoeken in het kader van het Oranjefonds.

Bron: ANP
02 juli 2018 - 12:20 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties