×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Extra geld voor prinses Mabel's Girls Not Brides

Extra geld voor prinses Mabel's Girls Not Brides

Prinses Mabel had dinsdagmorgen extra reden om blij te zijn. Bij de wereldconferentie die Girls Not Brides deze week houdt in Kuala Lumpur kon ze aankondigen dat er een speciaal fonds komt om lokale initiatieven te steunen die een einde willen maken aan kindhuwelijken. Bijdragen voor het 'Girls First Fund' komen onder meer van de Ford Foundation, het Packard Fund en de Postcode Loterij.


Er zijn wereldwijd veel kleine organisaties die op plaatselijk niveau - bijvoorbeeld op scholen, of met bewustwordingsprogramma's - de strijd aangaan tegen de praktijk van kindhuwelijken. Financiering van die kleinschalige projecten was een probleem en met het nieuwe Fonds komen er nieuwe mogelijkheden, zo werd in de Maleisische hoofdstad duidelijk gemaakt.

Prinses Mabel is al sinds het weekeinde in Kuala Lumpur, waar maandag de grote driedaagse conferentie over kindhuwelijken is begonnen met meer dan 500 deelnemers uit zo'n 70 landen. "We moeten ons werk in de komende jaren opschroeven want anders kunnen we kindhuwelijken niet binnen één generatie beëindigen", aldus Mabel. Er is de laatste jaren weliswaar vooruitgang geboekt, maar de wereldbevolking groeit sneller dan dat het aantal kindhuwelijken afneemt.

Bron: ANP
26 juni 2018 - 13:40 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties