×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Máxima viert jubileum Wijzer in Geldzaken: 'nieuwe uitdagingen'

Máxima viert jubileum Wijzer in Geldzaken: 'nieuwe uitdagingen'

Koningin Máxima had donderdagmorgen een belangrijke boodschap voor de feestvierders bij het tienjarig bestaan van Wijzer in Geldzaken. In de Ridderzaal in Den Haag stelde de koningin, die erevoorzitter is van het platform, dat er de afgelopen jaren veel tot stand is gebracht maar dat er tegelijkertijd in de snel veranderende samenleving nog heel veel moet gebeuren.


Geld en geldzaken zijn voor veel mensen nog altijd een bron van angst en stress, veel mensen hebben moeite om greep te krijgen op hun financiën of ontbreekt het aan financiële vaardigheden. "De ontwikkelingen gaan snel", aldus Máxima, "en dat brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Geld is tegenwoordig nog nauwelijks zichtbaar of tastbaar: contactloos betalen bestond tien jaar geleden nog niet, webwinkels zijn sinds die tijd in aantal verzesvoudigd en er kan overal 24 uur worden betaald. Houdt dan nog maar overzicht", aldus de koningin.

Het platform wil voorkomen dat mensen in financiële problemen komen. Mensen die geldzorgen hebben, functioneren ook niet goed op het werk. Vroeg nadenken over en sparen voor een pensioen zijn daarbij belangrijk, evenals goede voorlichting en onderwijs aan de jeugd, zoals al gebeurt in de Week van het Geld. Sparen moet ook worden bevorderd, zodat er reserves zijn voor als het even tegenzit. "Bijvoorbeeld door bij het pinnen het bedrag naar boven af te ronden en dat geld automatisch op een spaarrekening te zetten", gaf Máxima een voorbeeld. "Het gaat om de toekomst van mensen."

Minister Wopke Hoekstra van Financiën beloonde de inzet van de koningin met een speciale munt, maar verklapte ook dat hij maandelijks het land in gaat om gastlessen te geven op scholen om te zorgen dat de jeugd financieel wijzer wordt. Hoekstra wil daarmee ook het belang van het onderwerp en zijn betrokkenheid daarbij tonen, zo zei hij in de Ridderzaal.

Bron: ANP
21 juni 2018 - 12:00 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties