×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koning slaat apache-piloot tot Ridder Militaire Willems-Orde

Koning slaat apache-piloot tot Ridder Militaire Willems-Orde

De agenda van koning Willem-Alexander en koningin Máxima is na de zomervakantie nog vrij leeg. Vandaag werd bekend dat het koningspaar op 31 augustus op het Binnenhof verwacht wordt voor de uitreiking van de Militaire Willems-Orde. Koning Willem-Alexander - grootmeester van de orde - zal majoor-vlieger Roy de Ruiter tot Ridder slaan.


De Ruiter is benoemd tot Ridder Militaire Willems-Orde 4de Klasse, net als zijn collega's Gijs Tuinman en Marco Kroon, die in de afgelopen jaren door respectievelijk de Koning en koningin Beatrix zijn benoemd. De 101-jarige Kenneth Mayhew is de enige nog in leven zijnde Ridder van de Militaire Willems-Orde die WOII heeft meegemaakt.

Volgens minister Ank Bijleveld van Defensie is De Ruiter "een heel rustige, betrokken en slimme militair. Heldendom vraagt erom iets heel specifieks te doen op uitzonderlijk moeilijke momenten." Wat die heldendaden precies zijn, wordt niet altijd tot in details bekendgemaakt. De 36-jarige vloog jarenlang een gevechtshelikopter, onder meer in Afghanistan. Op 31 augustus zal meer te horen zijn over de heldendaden die De Ruiter heeft verricht.

18 juni 2018 - 16:34 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties