×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Prinses Beatrix opent zomerexpo op paleis Amsterdam

Prinses Beatrix opent zomerexpo op paleis Amsterdam

Prinses Beatrix heeft vrijdagochtend in het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam de zomertentoonstelling geopend. De expositie brengt vijf verhalen van onbekenden aan het licht. Vijf mensen die hun onuitwisbare stempel hebben gedrukt op het paleis zoals we het nu kennen.


Door Rick Evers

Een van de verhalen gaat over de beiaardier van het paleis, die ook in oorlogsjaren, ondanks zijn hoge leeftijd, vanuit Bussum naar Amsterdam kwam lopen om het carillon te bespelen. Ook verhalen uit de tijd dat het paleis in gebruik was door koning Lodewijk Napoleon van Holland, of als stadhuis van Amsterdam, worden verteld.  Wie waren er verantwoordelijk voor de kroonluchters, wie zaten er gevangen in de kelders?  De expositie is tot en met 16 september te zien. 

Foto: Rick Evers
15 juni 2018 - 12:54 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties