×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Willem-Alexander's bezoek aan Estland opvallend én onopvallend

Willem-Alexander's bezoek aan Estland opvallend én onopvallend

Koning Willem-Alexander zei dinsdag na afloop van een onderhoud met president Kersti Kaljulaid dankbaar te zijn om juist nu in Estland te zijn, een eeuw sinds de Esten hun onafhankelijkheid hebben geproclameerd. ,,Het geeft mij de gelegenheid persoonlijk onze gelukwensen over te brengen. Nederland voelt zich nauw verbonden met dit vrije, onafhankelijke en innovatieve land."


Het kan de inwoners van de Estse hoofdstad niet zijn ontgaan dat er bezoek is uit Nederland. De bussen in Tallinn rijden namelijk rond met Nederlandse vlaggen. Ook op de overheidsgebouwen die koning Willem-Alexander - zoals parlement en kantoor van de premier - tijdens zijn korte verblijf bezoekt, wappert de Nederlandse driekleur.

Tegelijkertijd zal het de Esten nauwelijks opvallen dat er wéér een buitenlandse bezoeker is. In het jaar dat het eeuwfeest van de onafhankelijkheid wordt gevierd, buitelen de officiële gasten bijna over elkaar. Zo is het Noorse kroonprinselijk paar al in Tallinn geweest, en later dit jaar volgt ook kroonprinses Victoria met haar man prins Daniel.

Uit Groot-Brittannië komt Sophie, gravin van Wessex, en in september is er een visite van paus Franciscus. Volgende week zijn de presidenten van onder meer IJsland, Polen, Georgië, Letland en Litouwen te gast en daarmee is de verjaardagsvisite nog niet voorbij.

Bron: ANP
12 juni 2018 - 19:06 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties