×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Rouw, roem en royalty

Door Marc van der Linden

Als je lid bent van een koninklijke familie weet je dat je niet alles privé kunt houden. Dat is, net als bij andere bekende mensen, de prijs van de roem. Bij een zeer tragische gebeurtenis als de dood van koningin Máxima’s zusje is het geen verrassing dat het in het nieuws komt. Sterker nog, het was de Rijksvoorlichtingsdienst die het bekend maakte. De enorme media-aandacht voor deze intens verdrietige omstandigheden hoort er in onze tijd nu eenmaal bij. Maar wat doet Nederland dat respectvol…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Willem-Alexander alleen begonnen aan Baltische marathonreis

Willem-Alexander alleen begonnen aan Baltische marathonreis

Koning Willem-Alexander is maandagmorgen begonnen aan zijn staatsbezoek aan Letland. Bij het Kasteel van Riga werd hij met militaire eerbetoon verwelkomd door president Raimonds Vējonis.


De president nam de Nederlandse bezoekers, onder wie ook minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken, vervolgens mee naar binnen voor het ondertekenen van het gastenboek, het poseren voor een officiële foto, het uitwisselen van onderscheidingen en een kort gesprek.

Koning Willem-Alexander was zondagavond al aangekomen in Riga. Bij aankomst bij het hotel gaf hij een korte verklaring naar aanleiding van het overlijden van zijn schoonzus Inés Zorreguieta en het daarom niet meereizen naar de Baltische staten van koningin Máxima. De na de uitvaart in Argentinië achtergebleven koningin zou in gedachten bij de drie achtereenvolgende staatsbezoeken zijn, zo zei Willem-Alexander, die op zijn beurt in gedachten bij haar zou zijn.

Bron: © ANP
11 juni 2018 - 10:19 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties