×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Máxima zingt voor Inesita

Hartverscheurend afscheid

Máxima zingt voor Inesita

Gesteund door vele tientallen vrienden en bekenden is vrijdagmiddag plaatselijke tijd in Pilar Inés Zorreguieta begraven. Ze overleed afgelopen woensdag op 33-jarige leeftijd. Het was een persoonlijke uitvaart, waarbij koningin Máxima een muzikaal eerbetoon bracht aan het graf.


Op de particuliere begraafplaats in Pilar, waar ook Jorge Zorreguieta in 2017 is begraven, werd de uitvaart van Máxima's zus gehouden. Op diverse kanalen in Argentinië werd, van grote afstand gefilmd buiten de hekken, de uitvaart rechtstreeks uitgezonden. Het koninklijk gezin was voor de begrafenis eerder op vrijdag in Argentinië aangekomen met een lijnvlucht van KLM. Máxima's moeder María werd bij de uitvaart ondersteund door kleindochter Amalia en haar oudste zoon Martín. Koningin Máxima volgde daarna, samen met dochter Alexia en tante Marcela. Koning Willem-Alexander en zijn zwager Juan steunden Ariane. De elfjarige prinses was het petekind van Inés. Het koninklijk gezin vertrok met andere naaste familie als laatste van de begraafplaats.

Muzikale laatste eer

Dat Inés een groot muzikaal hart had, wisten al haar intimi. Ze deed eerder mee aan talentenjachten en haar muziek is ook online te beluisteren. Koningin Máxima bewees al zingend de laatste eer aan haar zusje, die liefkozend Inesita werd genoemd, 'kleine Inés'. Ze zong onder meer 'Is this love' van Bob Marley, zo vertelde Máxima's kledingontwerper Benito Fernandez, begeleid door een gitaar. Zelf zong Inés Marley's nummer Pimpers Paradise in, dat hier te beluisteren is. Onder de aanwezigen was ook Juliana Awada, de echtgenote van de Argentijnse president Mauricio Macri. Hijzelf zette, mede namens vrouw en kinderen, een rouwadvertentie, waarin hij koningin Máxima en haar familie sterkte wenste.

 

Bron: Royalty/Rick Evers
Foto: Reni van Maren
08 juni 2018 - 22:50 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties