×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Rouw, roem en royalty

Door Marc van der Linden

Als je lid bent van een koninklijke familie weet je dat je niet alles privé kunt houden. Dat is, net als bij andere bekende mensen, de prijs van de roem. Bij een zeer tragische gebeurtenis als de dood van koningin Máxima’s zusje is het geen verrassing dat het in het nieuws komt. Sterker nog, het was de Rijksvoorlichtingsdienst die het bekend maakte. De enorme media-aandacht voor deze intens verdrietige omstandigheden hoort er in onze tijd nu eenmaal bij. Maar wat doet Nederland dat respectvol…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Máxima's zus vrijdag begraven

Dicht bij vader Jorge Zorreguieta

Máxima's zus vrijdag begraven

Inés Zorreguieta, de woensdagavond op tragische wijze overleden jongste zus van koningin Máxima, wordt vrijdag om 17.00 uur lokale tijd begraven. Dat melden Argentijnse media.


De tijd tussen het overlijden en de begrafenis is voor Argentijnse begrippen niet kort. Het is in het Zuid-Amerikaanse land gebruikelijk om een begrafenis binnen één of twee dagen te laten plaatsvinden.

De begrafenis vindt plaats op de Parque Memorial in Pilar, een stadje 50 kilometer van de hoofdstad Buenos Aires. Op deze begraafplaats is vorig jaar augustus ook de vader van de koningin, Jorge Zorreguieta, begraven. Bij de begraafplaats is veel politie en beveiliging op de been. Een lokale krant telde 57 agenten en 17 politievoertuigen.

Het koninklijk gezin is vrijdagochtend op het vliegveld van Buenos Aires geland. De Rijksvoorlichtingsdienst maakte donderdagavond bekend dat Willem-Alexander en Máxima met hun dochters naar Argentinië zouden afreizen voor de uitvaart van Inés.

Bron: ANP
08 juni 2018 - 19:27 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties