×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Máxima gaat door met VN-werk

Máxima gaat door met VN-werk

Koningin Máxima ziet voorlopig nog geen reden om te stoppen met haar werk voor de Verenigde Naties. Dat zei ze tijdens een persontmoeting in Mumbai, op de derde en laatste dag van haar VN-werkbezoek aan India.


De combinatie met haar werk in Nederland en het moederschap vormde in elk geval geen aanleiding om na bijna tien jaar op te houden als speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de VN op het gebied van 'inclusieve financiering voor ontwikkeling'.

De koningin vond het juist fijn dat haar internationale werk veel raakvlakken had met haar activiteiten in Nederland, zoals financiële educatie. Er was ook kruisbestuiving. Ervaringen die ze in het buitenland opdeed, konden soms ook in eigen land worden gebruikt zoals de oprichting van microfinancieringsinstelling Qredits, dat kleine ondernemingen toegang geeft tot krediet.

'Het geeft me echt niet alleen maar energie, persoonlijk', zei Máxima, ze haalde er ook voldoening uit, waardoor ze ook hoopte beter te worden. 'Ik kan leren van beide kanten en het heeft een hele mooie wisselwerking'. Ze wilde niet naar toekomstige ontwikkelingen kijken: 'Wie kan de toekomst voorspellen?' Haar werk was in elk geval nog niet klaar: 'We zijn er nog niet. Of ik daar ook voor nodig ben, dat weet ik nog niet. Maar voorlopig ga ik door'.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
31 mei 2018 - 11:22 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties