×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Rouw, roem en royalty

Door Marc van der Linden

Als je lid bent van een koninklijke familie weet je dat je niet alles privé kunt houden. Dat is, net als bij andere bekende mensen, de prijs van de roem. Bij een zeer tragische gebeurtenis als de dood van koningin Máxima’s zusje is het geen verrassing dat het in het nieuws komt. Sterker nog, het was de Rijksvoorlichtingsdienst die het bekend maakte. De enorme media-aandacht voor deze intens verdrietige omstandigheden hoort er in onze tijd nu eenmaal bij. Maar wat doet Nederland dat respectvol…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Máxima aan de slag in New Delhi

Máxima aan de slag in New Delhi

Koningin Máxima is vanmorgen in New Delhi begonnen aan haar driedaagse werkbezoek voor de Verenigde Naties aan India.


Op het ochtendprogramma stonden een reeks besprekingen met vertegenwoordigers van VN-organisaties en Indiase instellingen die betrokken zijn bij het verbeteren en vergroten van de toegankelijkheid tot financiële diensten op het Indiase subcontinent.

Koningin Máxima zei in haar eerste bijeenkomst dat er sinds haar laatste bezoek in 2014 enorme vooruitgang is geboekt. Zo ging het aantal Indiërs met een bankrekening in drie jaar tijd van 53 procent van de bevolking naar 80 procent. Maar het gebruik is nog relatief laag, en zoals de koningin liet weten zijn er nog meer haken en ogen aan het bereiken van de hele bevolking van 1,3 miljard.

Daar gaan haar gesprekken deze week dan ook over. Aan het einde van de middag staat ook een ontmoeting met premier Narendra Modi op de agenda. Máxima heeft hem de afgelopen jaren al een paar keer ontmoet, voor het laatst in het voorjaar tijdens het Wereld Economisch Forum in Davos.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
28 mei 2018 - 10:23 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties