×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Rouw, roem en royalty

Door Marc van der Linden

Als je lid bent van een koninklijke familie weet je dat je niet alles privé kunt houden. Dat is, net als bij andere bekende mensen, de prijs van de roem. Bij een zeer tragische gebeurtenis als de dood van koningin Máxima’s zusje is het geen verrassing dat het in het nieuws komt. Sterker nog, het was de Rijksvoorlichtingsdienst die het bekend maakte. De enorme media-aandacht voor deze intens verdrietige omstandigheden hoort er in onze tijd nu eenmaal bij. Maar wat doet Nederland dat respectvol…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Veel aandacht media voor staatsbezoek

Veel aandacht media voor staatsbezoek

De Luxemburgse kranten hebben ook vrijdag weer flink uitgepakt met het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Dagblad Le Quotidien ruimde maar liefst twee pagina's in om verslag te doen van de koninklijke visite een dag eerder aan het terrein van de voormalige hoogovens in Berval, en voor de bijeenkomst over circulaire economie bij de Kamer van Koophandel.


Dat waren ook programma-onderdelen waar het koningspaar bijzondere belangstelling voor had. De toekomst moest namelijk richtlijn zijn bij het staatsbezoek zo zei de koning donderdag en zowel in Berval als bij de Kamer van Koophandel was dat het geval, met aandacht voor onder meer ruimtemijnbouw en het afschaffen van het idee van afval. 'Dat kan worden hergebruikt, dan is er geen afval meer', zo hoorde het gezelschap.

Tageblatt had vrijdag net als een dag eerder, toen werd gemeld dat Luxemburg 'Holland koorts' had, een pagina's met foto's van het bezoek en en verslag van de bijeenkomst over de duurzame economie. Daar was namens Nederland ook staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en waterstaat.

Eerder in de week blikten de Luxemburgse media al royaal vooruit op het 'bezoek van vrienden'. Het staatsbezoek wordt vanmiddag afgesloten met een korte ceremonie bij het Groothertogelijk Paleis. De Luxemburgse erfgroothertog Guillaume en zijn vrouw Stéphanie gaan daarna mee naar het vliegveld om koning en koningin uit te zwaaien. Willem-Alexander heeft later vrijdag nog een afspraak in Groningen.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
25 mei 2018 - 09:49 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties