×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Máxima verrast met Stuart-tiara

Máxima verrast met Stuart-tiara

Koningin Máxima droeg woensdagavond bij het staatsbanket in Luxemburg een diamanten diadeem. Deze lag bijna vijftig jaar opgeborgen in de koninklijke kluis.


Koningin Juliana droeg de zogenoemde Stuart-diadeem - ooit een cadeau van stadhouder Willem III voor zijn vrouw Mary Stuart - voor het laatst in 1971. Daarna verdween de tiara in de kluis, totdat Máxima er woensdagavond mee ten tonele verscheen. Opvallend is dat de belangrijkste blauwgroene diamant van bijna 40 karaat ter waarde van enkele miljoenen toen ontbrak.


Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen van woensdag tot en met vrijdag een bezoek aan Luxemburg op uitnodiging van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa. Op donderdag staat een bezoek aan Belval en de universiteit van Luxemburg en kasteel Vianden op het programma, evenals een regeringslunch, een bijeenkomst van de Kamer van Koophandel en een concert en receptie.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
24 mei 2018 - 16:47 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties