×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Moederfiguur

Door Marc van der Linden

Het NOS Journaal kwam na de trouwerij van prins Harry en Meghan Markle met allerlei conclusies over hoe de Britse monarchie 'onder leiding' van Meghan zou veranderen. Natuurlijk: het is verfrissend om niet weer een lelieblank meisje aan de arm van haar prins de kerk uit te zien lopen. Maar dat Meghan van gemengde afkomst is, deed mij niets speciaals. Wel dat hij veel zenuwachtiger was dan zij. Harry zat omringd door allerlei mensen die hij zijn leven lang al kent en weet de media als geen…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Duitse pers mist koningin Máxima

Duitse pers mist koningin Máxima

De belangstelling van Duitse media voor het officieel bezoek van bondspresident Frank-Walter Steinmeier aan Nederland was dinsdag groter dan die van de Nederlandse pers. De vorig jaar maart aangetreden bondspresident heeft nu eenmaal vooral een ceremoniële rol, en dat is minder aansprekend dan het werk van bondskanselier Angela Merkel.


Bij paleis Noordeinde hoopten de meegereisde Duitse fotografen een glimp op te vangen van de ook in Duitsland zeer populaire koningin Máxima. Maar dat viel tegen. De koningin was dinsdagmorgen nog in Den Bosch en ontbrak bij welkomstceremonie en officiële foto. Pas bij de lunch in de Marot zaal van het paleis kwam ze in beeld, samen met presidentsvrouw Elke Büdenbender.

Steinmeier zei in zijn tafelrede dat de sympathie die Duitsers voor Nederland hadden deels ook te danken was aan koning en koningin, een uitspraak die Willem-Alexander licht fronsend aanhoorde. De bondspresident waardeerde het dat het koninklijk gezin net als veel Nederlanders vaak in Duitsland op vakantie gaat, en dat het koningspaar sinds 2013 jaarlijks op werkbezoek gaat in het buurland. "In 2020 wil u alle deelstaten hebben bezocht", wist Steinmeier.

De koning had in zijn toespraak ook verwezen naar die bijzondere bezoeken. "Voor ons is dit veel meer dan een mooie traditie. Het is vooral een fantastische manier om voeling te houden met uw land en zijn bewoners. Telkens weer valt ons op hoeveel talent, toewijding en vakmanschap er overal in Duitsland te vinden zijn."

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
15 mei 2018 - 14:41 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties