×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Prinses Amalia heeft haar draai gevonden

Prinses Amalia heeft haar draai gevonden

Het was een zelfverzekerde en zelfstandige prinses Amalia (14) die vrijdag op de verjaardag van haar vader soms zelfs de koninklijke familie aanvoerde bij de rondgang door het centrum van Groningen. Koning Willem-Alexander moest af en toe het enthousiasme van zijn dochter afremmen.


Amalia stapte bijvoorbeeld zelf af op de Groningers die getroffen zijn door aardbevingen om een gesprek aan te knopen en te luisteren naar hun verhalen. Op afstand hield Eveline van den Bent, de sinds 2013 met het waken over de dochters belaste persoonlijk assistent van het koningspaar, een oogje in de gaten.

De oudste dochter van Willem-Alexander en Máxima heeft een groeispurt doorgemaakt en bewoog zich vrij en zonder veel terughoudendheid tussen de duizenden langs de route die de Oranjes aflegden. Ze had duidelijk haar draai gevonden, toonde zich geïnteresseerd.

Kensington

Amalia schudde handen, liet selfies maken en beleefde met haar zusjes Alexia en Ariane zichtbaar veel plezier aan het 'onthullen' van de achter een groot spandoek verborgen rockband Kensington, in 2017 winnaar van de Popprijs, de meest prestigieuze prijs voor Nederlandse popmuziek.

Misschien dat ze al ideeën opdeed voor wanneer ze later zelf de inhoud van Koninginnedag mede kan bepalen. Ze moest in elk geval lachen toen bij een van de presentaties werd gezegd dat Nederland nu weliswaar een koning had, maar dat het niet ondenkbaar was dat het in de toekomst best wel eens een koningin kon zijn.

Eindstreep

De trek door Groningen duurde voor de prinsessen wel te lang. Willem-Alexander en Máxima moest om beurten hun meiden moed inspreken en aanhalen, en door de vermoeidheid heen slepen. Een stevige knuffel, wat ingefluisterde woorden en een hand waren meestal genoeg om ze mee te nemen naar de eindstreep op het poppodium op de volgestroomde Vismarkt.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
27 april 2018 - 20:26 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties